W kuchni regionalnej

Dorota Kupska    19 lutego 2018

Dziś w przedszkolu gościliśmy przedstawicielki Koła Gospodyń Wiejskich z Posiadał. Spotkanie odbyło się w ramach realizacji innowacji pedagogicznej z zakresu edukacji regionalnej „Bliżej nas”.

Głównym celem spotkania było wykonanie tradycyjnej potrawy „Sójki”. Przed przystąpieniem do pracy, Panie wyjaśniły dzieciom, jakie składniki będą potrzebne do wyrobu ciasta i przygotowania farszu. Następnie wszyscy z radością, pełni zapału przystąpili do przydzielonych zadań, pod bacznym okiem Pań z Koła Gospodyń Wiejskich. Dzięki wspólnej pracy, wesołej atmosferze i przyjemnemu zapachowi unoszącemu się z kuchni, byliśmy przekonani, że nasze wypieki się udały.

Serdecznie dziękujemy Paniom z Koła Gospodyń Wiejskich z Posiadał za wprowadzenie nas w tajniki kuchni regionalnej, poświęcony czas oraz świetną zabawę.